KAKO IZABRATI BURME

Najčešće pitanje koje se postavlja prilikom organizovanja najvažnijeg dana u životu mladenaca jeste:

"Kako izabrati venčane burme?"

Pitanje naizgled komplikovano, a u stvari veoma jednostavno. Jednostavno, zato što će Vam stručno osoblje zlatare Tanasković, uz mali tim dizajnera olakšati slatke muke prilikom odabira burmi. Zlatara Tanasković poseduje preko 400 modela burmi, što u prvi mah može da deluje komplikovano jer od tolikog broja burmi treba izabrati prave, ali ne brinite tu smo da pomognemo.

Asortiman burmi je veoma impozantan. U ponudi su klasične burme, bume od belog, žutog i roze zlata, engleske i anatomske burme, burme u kombinaciji više boja zlata svih širina i oblika, do burmi sa cirkonima i brilijantima.

Obzirom da je izbor burmi jako veliki, mi smo za Vaš odabir istih podelili na šest grupa:

STRUČNI SAVET I POMOĆ PRI IZBORU BURMI

1. ISTE ILI RAZLIČITE BURME

Jako bitno pitanje koje nam mladenci postavljaju jeste:

" Da li burme moraju biti iste ili mogu biti različite?"

Naš odgovor je da po pravilu i tradiciji burme trebaju biti jednake, ali da to nije obaveza i da to ni crkva, ni opština ne zahtevaju od mladenaca. Svako po svome ukusu može odabrati svoju burmu koju će nositi celoga života.

Zašto bi burme trebale biti iste?
Zato što burme predstavljaju spoj dve duše i način prepoznavanja Vađe ljubavi. Bilo bi lepo naći kompromis i odabrati iste burme sa malim izmenama ako je to potrebno. Bračna sreća i kompromis počinju bas od burmi. Srećno!

2.DIZAJN I OBLIK BURMI

Prvi i osnovni korak pri odabiru burmi jeste izabrati oblik burme. Postoje tri oblika burmi: ravne burme, oble burme i konkavne burme.

Drugi korak jeste odrediti širinu burme. Postoje različite pirine burmi od 2mm, 3mm, 4mmm, 5mm,6mm,7mm pa i više ako je to potrebno. U zavisnosti od dužine i debljine Vaših prstiju osoblje zlatare Tanasković će Vam pomoći pri izboru širine istih.

Treći korak jeste odabir povrsine burmi koja zavisi od Vašeg ukusa!

  • Polirane površine burmi koje se vezuju za klasiku i eleganciju.
  • Matirane površine burmi su diskretne ,bez visokog sjaja i koje su uglavnom izbor muškog dela populacije.
  • Pikovane površine burmi koje odisu luksuzom i visokim sjajem, u glavnom su izbor ženskog dela populacije.

Znači, vizuelni izgled burmi u potpunosti zavisi od Vašeg ukusa i odabira.

3.KOMFORNE BURME

Osim vizuelnog izgleda jako je bitno da Vam burme budu udobne. Udobnost burme na prstu je jako bitna, a naročito za osobe čiji je posao baziran na radu sa prstima. U svakom slučaju burma ne bi trebala da bude tanka, da Vam se ne bi usecala u prst, a ni predebela da bi Vam smetala prilikom obavljanja svakodnevnih poslova.
Naša preporuka su anatomske burme koje su bez premca sto se udobnosti tiče.
Zašto anatomske?
Zato što su te burme sa unutrašnje strane zaobljene i povijene ka spoljnjoj ivici burme, tako da manjim obimom zahvataju prst a ne kao klasišne burme koje celim obimom nalezu na površinu prsta.

4. BURME RAZLIČITIH BOJA

Prva misao koja nam se nameće jeste, zašto burme različitih boja?
Postoji više boja zlata, počev od osnovne žute prirodne boje preko crvene (pink) do bele u zavisnosti od legura koje se dodaju zlatu. Određene boje zlatnog nakita biramo prema boji koja nam se dopada, prema boji kože (koji nam nakit lepše pristaje) i u krajnjem slučaju prema trendovima.

Već duži vremenski period bela boja zlata je veoma tražena u odnosu na druge boje, što znači da se ljudi u glavnom vode trenutnim modnim trendovima.

5. MASIVNE BURME

Jedan od najbitnijih faktora prilikom odabira burmi jeste masivnost ili kvantitet burmi. Ako uzmemo u obzir da je burma nakit koji se jednom kupuje i nosi ceo zivot a zlato je plemeniti metal koji se troši, burma bi trebala biti masivnija (teža). Burme koje su lagane i tanke podložne su deformaciji (promeni oblika) i pucanju posle dužeg nošenja.
Nas savet je da birate burme koje će Vam trajati dugi niz godina.

";